W wyniku rekrutacji przeprowadzonej w dniu 08.03.2016 r. przez komisję w składzie:
- Jarosław Kinalski ? przewodniczący
- Anna Smusz-Waberska ? członek
- Joanna Nadgórska ? członek
- Maria Potyka ? członek
ustalono skład listy rankingowej uczestników projektu: "Młodzi technicy we współczesnej Europie"
- Masny Jerzy
- Wituła Michalina
- Wojtala Aneta
- Szczypińska Wioletta
- Żelazo Klaudia
- Bażanowski Katia
Dyrekcja wraz z Radą Rodziców informuje, że została podpisana umowa na organizowanie studniówek z Domem Przyjęć "MARKOWY". Wobec powyższego od 2018r. wszystkie studniówki będą organizowane w w/w lokalu. Szczegółowe informacje wraz z ofertą są dostępne do wglądu w sekretariacie szkoły.
Z okazji tłustego czwartku klasa 2Tlg wraz z wychowawcą pragnie bardzo serdecznie zaprosić Rade Pedagogiczną oraz uczniów PZS 2 na kiermasz charytatywny z którego dochód zostanie przeznaczony opłacenie rehabilitacji naszego kolegi. Kiermasz odbędzie się 3 lutego w budynku przy ul. Szymanowskiego oraz 4 lutego w budynku przy ul. Bogedaina.
Dnia 9 stycznia 2016 r., tj. w sobotę o godz. 9.30 rozpoczynają się zajęcia z przygotowania kulturowo ? językowego dla uczestników projektu pt: ?Młodzi technicy we współczesnej Europie?. Zajęcia będą się odbywać w budynku szkoły na ul. Szymanowskiego 12 (sala 39, sala 40).
Obecność uczniów zakwalifikowanych do projektu obowiązkowa!!!
W wyniku rekrutacji przeprowadzonej w dniu 07.01.2016 r. przez komisję w składzie:
- Jarosław Kinalski ? przewodniczący
- Anna Smusz-Waberska ? członek
- Joanna Nadgórska ? członek
- Maria Rołka ? członek
ustalono skład listy rankingowej:
- Chromik Marcin
- Sówka Mateusz
- Sochocki Dawid
- Drobiczek Mateusz
- Fil Mariusz
- Szendzielorz Patryk
- Strączek Dominik
- Jarczok Klaudia
- Tomaszewska Dagmara
- Komraus Anna
- Rzepecka Karolina
- Dałek Magdalena
- Kordoń Weronika
W wyniku rekrutacji przeprowadzonej w dniu 07.01.2016 r. przez komisję w składzie:
- Jarosław Kinalski ? przewodniczący
- Anna Smusz-Waberska ? członek
- Joanna Nadgórska ? członek
- Maria Rołka ? członek
ustalono skład listy rankingowej uczniów do projektu mobilności ?Młodzi technicy we współczesnej Europie? kierowanych do Portugalii:
- Arkadiusz Fryś
- Lubski Mateusz
- Szmajduch Patryk
- Wyrobek Tomasz
- Wadas Paul
- Mazur Wiktor
- Żelazo Maciej
- Szczepanek Krystian
- Przemyk Kornelia
- Szymbara Agnieszka
- Czylok Barbara
- Zemlak Agnieszka
Ogłaszamy wielkie czyszczenie biblioteki przy ulicy Szymanowskiego 12.
W związku z remontem biblioteki przy ulicy Szymanowskiego 12, który zaplanowano na czas od połowy października do końca grudnia, prosimy o wypożyczanie książek ?na zapas?.
Uczniów prosimy o wypożyczenie lektur, które mają być analizowane w tym roku szkolnym.
Nauczycieli zobowiązujemy do wypożyczania literatury fachowej w większej ilości.
Od połowy października do końca semestru biblioteka przy ulicy Szymanowskiego będzie nieczynna. W tym czasie książki można będzie wypożyczać wyłącznie w bibliotece przy ulicy Bogedaina, do czego serdecznie zapraszamy!
Zachęcamy nauczycieli do zebrania 25 osobowej grupy zainteresowanych profesjonalnym szkoleniem uczniów i wzięcia udziału w warsztatach szkoleniowych, które zostaną zorganizowane w naszej szkole. Wszyscy uczestnicy po ukończeniu warsztatów otrzymują Certyfikaty, natomiast szkoła "Eurocertyfikat Jakości" i materiały dydaktyczne itp.
Poniżej przedstawiamy programy szkoleniowe 1-dniowe i 3-dniowy.
Istnieje możliwość zmodyfikowania programu. Więcej szczegółowych informacji pod numerem telefonu lub adresem e-mailowym podanym poniżej:
Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika
Akredytowana Niepubliczna Placówka Kształcenia Ustawicznego
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,
tel. stacj. (81) 565 17 53, kom. 502 46 55 47
Warsztaty szkoleniowe
podnoszące kwalifikacje zawodowe
dla
młodzieży - uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich
Praktyka 1 dniowa ? 5h
Cena 100zł od osoby ( ucznia)
Szkolenie dla grupy minimum 25 osobowej
Różnorodna tematyka szkolenia, oparta jest na praktykach i konwersacjach,
pobudza wyobraźnię, rozwija zaangażowanie, wzbogaca umiejętności, stabilizuje pewność siebie. Program jest oparty na 100-letniej tradycji polskiej gościnności, wzbogacony o nowe trendy i style. Tematy uzupełniają nową podstawę programową.
Grafik szkolenia
8.00 ? 9.30 ? wykłady
9.30 ? 9.45 ? przerwa
9.45 ? 11.15 ? ćwiczenia praktyczne
11.15 ? 11.30 ? przerwa
11.30 ? 13.00 ? ćwiczenia praktyczne
Program szkolenia
Oferta I
"Obsługa Gości ? Serwis Specjalny"
- Diagnoza początkowa - Test,
- Serwis Specjalny (Homar, Kawior, Ostrygi, Ślimaki),
- Flambirowanie (np.: Naleśniki, Krewetki),
- Serwowanie owoców (Ananas, Banan, Kokos),
- Sztućce linia restauracyjna,
- Porcelana linia restauracyjna,
- Standard nakrycia zastawy dla wszystkich typów restauracji.
Oferta II
"Obsługa Gości ? Kelner standardy obsługi"
- Diagnoza początkowa - Test,
- Motywacyjny proces obsługi kelnerskiej ? triki kelnerskie,
- Słownik kelnerski,
- Noszenie tac kelnerskich,
- Noszenie 3, 4, 5-ciu talerzy do dania głównego,
- Resztkowanie ? sprzątanie brudnej zastawy,
- Serwis Francuski A i B - serwowanie za pomocą widelca i łyżki,
- Linia szkła dla kelnera, barmana, sommeliera,
- Serwis Synchroniczny - ćwiczenia i film,
- Serwis Niemiecki z kopułami,
- Improstyl.
Oferta III
"Obsługa Gości ? Kelner od wody, wina i napojów"
Hydrosommelier, Sommelier, Barman
- Diagnoza początkowa -Test,
- Dekantacja wina czerwonego,
- Linia szkła ? garnitur szkła barmana, sommeliera,
- Hydrosommelier ? prezentacja,
- Ślepa degustacja wód mineralnych i źródlanych,
- Ślepa degustacja soków jedno i wielosmakowych,
- Ślepa degustacja win jedno i wieloszczepowych,
- Słownik wina,
- Przygotowanie fondue na bazie wina i sera,
- Szablowanie wina musującego,
- Pokaz drinków ? finezyjnych, robiących wrażenie na gościach.
Oferta IV
"Obsługa Gości ? SAVOIR VIVRE"
- Diagnoza początkowa -Test,
- Sawoir Vivre dla kelnerów,
- Savoir Vivre w restauracji,
- Savoir Vivre - prezentacja i film,
- Kultura przy stole,
- Bielizna stołowa ? wymiana i składanie obrusów,
- Dekoracyjne układanie bankietówek na stole, na kieliszkach, na butelkach,
- Etykieta i Protokół dyplomatyczny.
Po ukończeniu szkolenia ? warsztatów szkoła otrzymuje "EUROCERTYFIKAT JAKOŚCI" na bieżący rok, a uczestnicy CERTYFIKATY ukończenia szkolenia ? warsztatów.
Podkategorie
Strona 68 z 155