Z miłości do słodkości
W czwartek 27 kwietnia pracownia gastronomiczna Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 w Pszczynie ponownie przesiąkła zapachami potraw przygotowanymi wraz z mistrzem kuchni Piotrem Polakiem. Tym razem mieliśmy słodką przyjemność zapomnieć się na chwilę i oddać prawdziwej przyjemności, jaka jest przygotowanie a następnie konsumpcja deserów.
Zawładnęły naszymi podniebieniami:
- Gruszka gotowana w cytrusach
- Ciastko czekoladowe z frużeliną wiśniową
- Strudel jabłkowy
- ?Białe? tiramisu
Praktyka czyni mistrza
To już kolejne tego typu warsztaty przeprowadzone z myślą o klasach technikum żywienia i usług gastronomicznych. W naszej szkole duży nacisk kładzie się właśnie na praktykę. W teorii jesteśmy świetni, ale praktyce - dzięki wykwalifikowanej kadrze i podobnym spotkaniom z Piotrem Polakiem - chcemy być mistrzami!
Przed nami rok szkolny 2017/2018. Jeśli jesteście zainteresowani gastronomią, tym co i jak jeść, by być zdrowym, koniecznie aplikujcie do Technikum żywienia i usług gastronomicznych w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 im. Karola Miarki! W ofercie również kształcenie w kierunku kucharz oraz cukiernik.
Znajdź coś dla siebie
Zajrzyjcie na naszą stronkę www http://pzs2pszczyna.pl/index.php , gdzie w zakładce rekrutacja znajdziecie wszystkie niezbędne informacje dotyczące oferowanych kierunków kształcenia oraz kryteriów naboru.
Elektroniczną rekrutację otwieramy 19 maja 2017 r. https://slaskie.edu.com.pl/kandydat/app/access_locked.html
ZAPRASZAMY DO NASZEJ SZKOŁY!
Galeria zdjęć - Szkoła - Wydarzenia szkolne - 2012.10.30 - Warsztaty w szkole - 2017.04.27 - Warsztaty kulinarne - Desery (19)