Z miłości do słodkości


W czwartek 27 kwietnia pracownia gastronomiczna Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 w Pszczynie ponownie przesiąkła zapachami potraw przygotowanymi wraz z mistrzem kuchni Piotrem PolakiemTym razem mieliśmy słodką przyjemność zapomnieć się na chwilę i oddać prawdziwej przyjemności, jaka jest przygotowanie a następnie konsumpcja deserów.


Zawładnęły naszymi podniebieniami:
- Gruszka gotowana w cytrusach
- Ciastko czekoladowe z frużeliną wiśniową
- Strudel jabłkowy
- ?Białe? tiramisu

Praktyka czyni mistrza

To już kolejne tego typu warsztaty przeprowadzone z myślą o klasach technikum żywienia i usług gastronomicznych. W naszej szkole duży nacisk kładzie się właśnie na praktykę. W teorii jesteśmy świetni, ale praktyce - dzięki wykwalifikowanej kadrze i podobnym spotkaniom z Piotrem Polakiem - chcemy być mistrzami!

 

Przed nami rok szkolny 2017/2018. Jeśli jesteście zainteresowani gastronomią, tym co i jak jeść, by być zdrowym, koniecznie aplikujcie do Technikum żywienia i usług gastronomicznych w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 im. Karola Miarki! W ofercie również kształcenie w kierunku kucharz oraz cukiernik.

Znajdź coś dla siebie

Zajrzyjcie na naszą stronkę www http://pzs2pszczyna.pl/index.php , gdzie w zakładce rekrutacja znajdziecie wszystkie niezbędne informacje dotyczące oferowanych kierunków kształcenia oraz kryteriów naboru.


Elektroniczną rekrutację otwieramy 19 maja 2017 r. https://slaskie.edu.com.pl/kandydat/app/access_locked.html

ZAPRASZAMY DO NASZEJ SZKOŁY!