Zachęcamy nauczycieli do zebrania 25 osobowej grupy zainteresowanych profesjonalnym szkoleniem uczniów i wzięcia udziału w warsztatach szkoleniowych, które zostaną zorganizowane w naszej szkole. Wszyscy uczestnicy po ukończeniu warsztatów otrzymują Certyfikaty, natomiast szkoła "Eurocertyfikat Jakości" i materiały dydaktyczne itp.

Poniżej przedstawiamy programy szkoleniowe 1-dniowe i 3-dniowy.

Istnieje możliwość zmodyfikowania programu. Więcej szczegółowych informacji pod numerem telefonu lub adresem e-mailowym podanym poniżej:

Akademia Kelnerska Grzegorza Górnika
Akredytowana Niepubliczna Placówka Kształcenia Ustawicznego
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,
tel. stacj. (81) 565 17 53, kom. 502 46 55 47

 

Warsztaty szkoleniowe

podnoszące kwalifikacje zawodowe
dla
młodzieży - uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich

Praktyka 1 dniowa ? 5h
Cena 100zł od osoby ( ucznia)
Szkolenie dla grupy minimum 25 osobowej

Różnorodna tematyka szkolenia, oparta jest na praktykach i konwersacjach,
pobudza wyobraźnię, rozwija zaangażowanie, wzbogaca umiejętności, stabilizuje pewność siebie. Program jest oparty na 100-letniej tradycji polskiej gościnności, wzbogacony o nowe trendy i style. Tematy uzupełniają nową podstawę programową.

Grafik szkolenia

8.00 ? 9.30 ? wykłady
9.30 ? 9.45 ? przerwa
9.45 ? 11.15 ? ćwiczenia praktyczne
11.15 ? 11.30 ? przerwa
11.30 ? 13.00 ? ćwiczenia praktyczne

Program szkolenia

Oferta I
"Obsługa Gości ? Serwis Specjalny"

  • Diagnoza początkowa - Test,
  • Serwis Specjalny (Homar, Kawior, Ostrygi, Ślimaki),
  • Flambirowanie (np.: Naleśniki, Krewetki),
  • Serwowanie owoców (Ananas, Banan, Kokos),
  • Sztućce linia restauracyjna,
  • Porcelana linia restauracyjna,
  • Standard nakrycia zastawy dla wszystkich typów restauracji.

Oferta II
"Obsługa Gości ? Kelner standardy obsługi"

  • Diagnoza początkowa - Test,
  • Motywacyjny proces obsługi kelnerskiej ? triki kelnerskie,
  • Słownik kelnerski,
  • Noszenie tac kelnerskich,
  • Noszenie 3, 4, 5-ciu talerzy do dania głównego,
  • Resztkowanie ? sprzątanie brudnej zastawy,
  • Serwis Francuski A i B - serwowanie za pomocą widelca i łyżki,
  • Linia szkła dla kelnera, barmana, sommeliera,
  • Serwis Synchroniczny - ćwiczenia i film,
  • Serwis Niemiecki z kopułami,
  • Improstyl.

Oferta III
"Obsługa Gości ? Kelner od wody, wina i napojów"
Hydrosommelier, Sommelier, Barman

  • Diagnoza początkowa -Test,
  • Dekantacja wina czerwonego,
  • Linia szkła ? garnitur szkła barmana, sommeliera,
  • Hydrosommelier ? prezentacja,
  • Ślepa degustacja wód mineralnych i źródlanych,
  • Ślepa degustacja soków jedno i wielosmakowych,
  • Ślepa degustacja win jedno i wieloszczepowych,
  • Słownik wina,
  • Przygotowanie fondue na bazie wina i sera,
  • Szablowanie wina musującego,
  • Pokaz drinków ? finezyjnych, robiących wrażenie na gościach.

Oferta IV
"Obsługa Gości ? SAVOIR VIVRE"

  • Diagnoza początkowa -Test,
  • Sawoir Vivre dla kelnerów,
  • Savoir Vivre w restauracji,
  • Savoir Vivre - prezentacja i film,
  • Kultura przy stole,
  • Bielizna stołowa ? wymiana i składanie obrusów,
  • Dekoracyjne układanie bankietówek na stole, na kieliszkach, na butelkach,
  • Etykieta i Protokół dyplomatyczny.

Po ukończeniu szkolenia ? warsztatów szkoła otrzymuje "EUROCERTYFIKAT JAKOŚCI" na bieżący rok, a uczestnicy CERTYFIKATY ukończenia szkolenia ? warsztatów.