7 styczeń 2011 r. (piątek) jest dniem wolnym od zajęć dydaktycznych - do odpracowania 5 lutego br. (sobota).

Serdecznie dziękujemy wszystkim Uczniom i Nauczycielom, którzy wsparli finansowo akcję Szlachetna Paczka. Dzięki Waszemu zaangażowaniu udało się nam zakupić i przekazać do punktu zbiorczego wszystkie produkty wymienione przez Rodzinę, którą wspieraliśmy.

Pod koniec kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne, w których uczestniczyli uczniowie klas o profilu gastronomicznym. Prowadzącym był szef kuchni restauracji „Pocztowa44” w Gliwicach, młody pasjonat, absolwent naszej szkoły – Jan Filipowski. Uczniowie pod czujnym okiem eksperta przygotowali wykwintne i oryginalne desery:

- brownie z cremoux czekoladowym oraz sosem truskawkowym,

- bezę z chantil z białej czekolady oraz sosem z nektarynek,

- ptysie z craquelin, kremem orzechowym oraz sosem z rabarbaru.

Zwieńczeniem warsztatów była wspólna degustacja przygotowanych pyszności. Podsumowując było smacznie, wesoło, kolorowo i bardzo słodko!


Zapraszamy osoby chętne z klas żywieniowych, kucharzy na warsztaty kulinarne, które odbędą się 25 kwietnia (czwartek) o godzinie 10.00 - 14.00 w pracowni gastronomicznej. Warsztaty poprowadzi szef kuchni oraz absolwent naszej szkoły Jan Filipowski. Zapisy na warsztaty w sekretariacie.

W dniu 26 lutego br. w godzinach 10.00 - 15.00 odbędą się na pracowni gastronomicznej w Powiatowym Zespole Szkół nr 2 w Pszczynie warsztaty kulinarne. Prowadzącym warsztaty będzie szef kuchni i absolwent naszej szkoły - Jan Filipowski.
Zapisy u pani Marii Potyki. Ilość miejsc ograniczona.
 
Serdecznie zapraszamy!