Mikołaj jest jak babcia

Święty Mikołaj nocą wędruje
stuk, stuk, stuk - laseczką postukuje.
Bo Mikołaj jest bardzo stary
i czasami musi nosić okulary.
I słyszy już gorzej,
i dźwigać nie może.
Bo Mikołaj jest jak babcia
co chodzi w ciepłych kapciach.
Czasami siły już nie ma,
ale smutno jest gdy go nie ma.
Pomogę więc babuni
to może Mikołaj zrozumie,
że chcę być dobry dla ludzi
i oczami babci mnie obudzi.

Wszystkim, i tym młodszym, i tym starszym życzymy wszystkiego najlepszego z okazji mikołajek!

 

Uczniowski Klub Sportowo ? Turystyczny ?Diablak? zaprasza na wycieczkę turystyczną ?Beskidy mniej znane?, która odbędzie się 21 października 2012 r.

Trasa wycieczki: Lachowice ? Jaworzyna ? Przełęcz Kolędówki ? Jałowiec ? Hucisko;

Zgłoszenia do: 15 października 2012 r.

Koszt: 20 zł młodzież ucząca się; 35 zł dorośli;

Informacje, kontakt i zapisy: tel. 504032040; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.;

Szczegóły imprezy: www.skkt-diablak.pszczyna.edu.pl

Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany trasy lub odwołania wycieczki ze względu na złe warunki atmosferyczne.

 

Uczniowski Klub Sportowo ? Turystyczny ?Diablak? zaprasza do udziału w zajęciach na ściance wspinaczkowej w dniu 17 października 2012 r.

Zgłoszenia do: 15 października 2012 r.

Koszt: 25 zł.

Informacje, kontakt, zapisy:  tel. 504032040; e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.;

Szczegóły imprezy: www.skkt-diablak.pszczyna.edu.pl

Organizator zastrzega sobie możliwość odwołania wyjazdu.

 

Wyższa Szkoła Finansów i Prawa w Bielsku-Białej serdecznie zaprasza na DZIEŃ OTWARTY połączony z XIII BESKIDZKIM FESTIWALEM NAUKI I SZTUKI, który odbędzie się dnia 18.05.2012 r. na terenie Uczelni.

Uczelnia w ramach Dnia Otwartego oraz Festiwalu przygotowała dla młodzieży ciekawe naukowe propozycje, zarówno problematyka proponowanych spotkań, jak i atrakcyjność formy przekazu, dają gwarancję dobrze i twórczo zagospodarowanego czasu dla młodzieży. Propozycje tematyczne są odpowiedzią na najbardziej aktualne problemy i zapytania.

Prosimy o potwierdzenie obecności do dnia 17.05.2012 r. pod numerem telefonu 33 8297219/12 lub na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Najserdeczniejsze życzenia
zdrowych, radosnych i spokojnych
Świąt Wielkiej Nocy,
smacznego jajka, mokrego dyngusa,
a także odpoczynku w rodzinnym gronie.

Niech każdy z Was wykorzysta ten okres czasu jak najlepiej,
każdego dnia znajdując chwilę czasu dla siebie i swoich bliskich.

Niech króliczek przyniesie Wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie,
coś, co pozwoli spełnić choć jedno Wasze marzenie...

 

Instytut Informatyki Politechniki Śląskiej (http://inf.polsl.pl) zaprasza uczniów szkół średnich oraz wszystkie osoby zainteresowane informatyką na cykl comiesięcznych wykładów organizowanych w ramach "Wszechnicy Informatyki".

Na kolejnym spotkaniu wykład pt: "Jak zapisać i przetworzyć dźwięk" wygłosi dr inż. Piotr Fabian.

Wykład odbędzie się 30 marca (piątek) 2012 o godz. 11.30 i 13.00 na Wydziale Automatyki Elektroniki i Informatyki w Gliwicach przy ulicy Akademickiej 16 w auli F (II piętro, na prawo od schodów głównych) oraz 22 marca (czwartek) 2012 o godz. 13.00 w Centrum Kształcenia Inżynierów w Rybniku przy ulicy Rudzkiej 13 w sali 106.

Wszelkie informacje można uzyskać pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Bierzemy 12 miesięcy,
oczyszczamy je dokładnie
z goryczy, chciwości,
małostkowości i lęku.
Po czym rozkrajamy każdy miesiąc
na 30 lub 31 części tak, aby zapasu
wystarczyło dokładnie na cały rok.
Każdy dzień przyrządzamy osobno,
z jednego kawałka pracy
i dwóch kawałków pogody i humoru.
Do tego dodajemy trzy duże łyżki
nagromadzonego optymizmu,
łyżeczkę tolerancji,
ziarenko ironii i odrobinę taktu.
Następnie całą masę polewamy dokładnie
dużą ilością miłości. Gotową potrawę
przyozdabiamy bukietem uprzejmości
i podajemy codziennie z radością
i filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbatki.