Nauczymy cię jak:

  • dobierać surowce, sporządzać, dekorować i oceniać jakość rozmaitych potraw,
  • opracowywać i oceniać jadłospisy codzienne i specjalne, uwzględniające określone diety dla różnych grup ludzi,
  • obsługiwać maszyny i urządzenia stosowane w obiektach zbiorowego wyżywienia i gospodarstwach,
  • domowych;urządzać wnętrza obiektów zbiorowego wyżywienia i innych budynków mieszkalnych.

Dzięki nam masz możliwość:

  • dalszego kształcenia na uczelniach wyższych,
  • pracy w obiektach zbiorowego wyżywienia, instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu, żywności i gospodarstwie domowym, organizacjach ochrony konsumenta, obiektach zbiorowego zakwaterowania (hotele, pensjonaty, schroniska itp.),
  • prowadzenia własnej działalności gospodarczej w zakresie usług hotelarskich, gastronomicznych i agroturystycznych oraz komunikowania i przetwarzania informacji?

Nauka kończy się uzyskaniem tytułu ?Technika Żywienia i gospodarstwa domowego? - po zdaniu egzaminu z przygotowania zawodowego, oraz możliwość zdania matury.