DNIA 23 SIERPNIA (wtorek) O GODZ. 8:00
- FIZYKA
- PODSTAWY EKONOMII
- EKONOMIKA I ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM W AGROBIZNESIE
- EKONOMIKA I PRAWO W HOTELARSTWIE
- TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA
DNIA 24 SIERPNIA (środa) GODZ. 8:00
- JĘZYK POLSKI
- GEOGRAFIA
- GEODEZJA OGÓLNA
DNIA 25 SIERPNIA (czwartek) O GODZ. 8:00
- MATEMATYKA
- SPECJALIZACJA GEODEZYJNA
DNIA 26 SIERPNIA (piątek) O GODZ. 8:00
- CHEMIA
- JĘZYK ANGIELSKI
- PODSTAWY PRZEDSIĘBIORCZOŚCI
Egzaminy poprawkowe odbędą się w dniach od 22 - 26 sierpnia 2011 r. Szczegółowy harmonogram ukaże się w tym tygodniu.
Na stronie internetowej http://www.pszczyna.naszemiasto.pl/ trwa sonda na najlepszą, najbardziej przyjazną dla ucznia szkołę ponadgimnazjalną w powiecie pszczyńskim.
Sonda potrwa jeszcze przez tydzień. Zachęcamy uczniów jak i nauczycieli do głosowania.
Zapraszamy wszystkich chętnych na warsztaty z przedsiębiorczości dla klas technicznych zdających wkrótce egzaminy zawodowe.
Warsztaty odbędą się w poniedziałek 30 maja od godz. 11.30 do 13.25 i we wtorek 31 od godz. 10.30 do 11.30.
Informujemy, że uroczyste zakończenie roku szkolnego klas maturalnych odbędzie się 29 kwietnia (piątek) o godzinie 12:30 na sali gimnastycznej. Na uroczystość pożegnania klas maturalnych zapraszamy nauczycieli, rodziców oraz uczniów klas trzecich technikum i drugą liceum ogólnokształcącego. Przypominamy uczniom o odświętnym stroju.
Komunikat dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z dnia 1 lutego 2011 r. dla absolwentów, którzy w roku szkolnym 2009/2010 nie zdali egzaminu maturalnego z określonego przedmiotu lub przedmiotów albo przerwali egzamin maturalny i deklarują ponowne przystąpienie do egzaminu maturalnego w roku 2011:
http://cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=985&Itemid=2
7 styczeń 2011 r. (piątek) jest dniem wolnym od zajęć dydaktycznych - do odpracowania 5 lutego br. (sobota).
Serdecznie dziękujemy wszystkim Uczniom i Nauczycielom, którzy wsparli finansowo akcję Szlachetna Paczka. Dzięki Waszemu zaangażowaniu udało się nam zakupić i przekazać do punktu zbiorczego wszystkie produkty wymienione przez Rodzinę, którą wspieraliśmy.
Pod koniec kwietnia odbyły się warsztaty kulinarne, w których uczestniczyli uczniowie klas o profilu gastronomicznym. Prowadzącym był szef kuchni restauracji „Pocztowa44” w Gliwicach, młody pasjonat, absolwent naszej szkoły – Jan Filipowski. Uczniowie pod czujnym okiem eksperta przygotowali wykwintne i oryginalne desery:
- brownie z cremoux czekoladowym oraz sosem truskawkowym,
- bezę z chantil z białej czekolady oraz sosem z nektarynek,
- ptysie z craquelin, kremem orzechowym oraz sosem z rabarbaru.
Zwieńczeniem warsztatów była wspólna degustacja przygotowanych pyszności. Podsumowując było smacznie, wesoło, kolorowo i bardzo słodko!
Strona 123 z 212