Nauczymy cię jak:
- dobierać surowce, sporządzać, dekorować i oceniać jakość rozmaitych potraw,
- opracowywać i oceniać jadłospisy codzienne i specjalne, uwzględniające określone diety dla różnych grup ludzi,
- obsługiwać maszyny i urządzenia stosowane w obiektach zbiorowego wyżywienia i gospodarstwach,
- domowych;urządzać wnętrza obiektów zbiorowego wyżywienia i innych budynków mieszkalnych.
Dzięki nam masz możliwość:
- dalszego kształcenia na uczelniach wyższych,
- pracy w obiektach zbiorowego wyżywienia, instytucjach zajmujących się obrotem żywnością, instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu, żywności i gospodarstwie domowym, organizacjach ochrony konsumenta, obiektach zbiorowego zakwaterowania (hotele, pensjonaty, schroniska itp.),
- prowadzenia własnej działalności gospodarczej w zakresie usług hotelarskich, gastronomicznych i agroturystycznych oraz komunikowania i przetwarzania informacji?
Nauka kończy się uzyskaniem tytułu ?Technika Żywienia i gospodarstwa domowego? - po zdaniu egzaminu z przygotowania zawodowego, oraz możliwość zdania matury.